Bucket list. Želim… a Oni su krivi za to

Nije me teško nagovoriti na putovanje. Nije me teško navući na neku zemlju, novi grad. Instagram mi izgleda kao golemi turistički katalog iz kojeg svakodnevno iskaču fotografije plaža, palmi, nenormalno lijepe prirode, nasmijanih ljudi, fantastične arhitekture. Svaki dan putujem na drugu stranu planete. Vode me Oni, travel blogeri iz cijelog svijeta. Među njima, pronašla sam i nekoliko naših. Uspješno su me zarazili novim destinacijama koje moram posjetiti. Oni su Hana, Petra, Marko i Filip. Neke pratim duže vrijeme, neke poznajem osobno, neke ne. Oni su moji virtualni prijatelji, a da nemaju pojma o tome. Znam. Zvuči malo creepy, ali nije majkemi.

Zanima te kamo su me odveli?

Bali

Marko Medić i Đorđe. Đorđe je kaktus. Zajedno su Father of Djordje. Taman su se vratili s jedne velike avanture. Zbog njegovih fotki želim na Bali (i na Novi zeland, ali otom potom). Bilo kada. Bio je na Baliju dva puta. Ja ću biti sretna ako ga se dočepam barem jednom. Challenge accepted!

 

Koliko bi mi dobro stajala ova plaža?

Ako i ti želiš biti Markov prijatelj, ovako kao ja,  slobodno ga zaprati na blogu The Father of DjordjeInstagramu i Facebooku. Fotografije su odlične. Drugačije i posebne. Sve imaju neki prepoznatljivi pečat. Sve je na njima lijepo. Priroda. Ljudi. Ono… Ne možeš tako, nije fer. 😀 Zadnje fotke su s Novog Zelanda. To mužu neću ni spominjati. Bar dok ne opljačkamo neku banku.

Toscana i Cinque Terre

Da malo maknem misli od Novog Zelanda i Balija, selim se bliže. S Hanom Kalac prošlo sam ljeto putovala po Toscani. Zapravo… ona je putovala s mužem, a ja sam se zamišljala tamo. Ne s njima… samo tamo. Imam ja svog muža za đir po Toscani. 😀

Svoje fotografije i doživljaje objavljuju pod nazivom Hadoka. Puni su pozitive, veliki su gurmani. Uljepšaju ti svako jutro svojim objavama. Slatki su k`o čokolada. Izmislili su i hešteg. #hadokasheart. Koliko je to slatko??

Hadoka me dakle vodi u đir po Toscani. To ću sigurna sam doživjeti u neko skorije vrijeme, a kada dođe trenutak za Toscanu i Cinque Terre, znam po čijem ću se putopisu pripremati 🙂

Hadoka je stranica puna cvijeća i ljepote, a svako malo naprave i kratki video. Pronađi ih na Hadoka i Instagramu

Indija

Toscano, vidjet ćeš me sigurno. Indijo… hm… pa tebi se iskreno nadam. A od kada me tamo vodio muž od Slađane s kojom sam plesala dok sam još plesala, sve ti je jasno, jelda, želim ići još više. Filip Gržinčić zapravo nije travel bloger. On se bavi fotografijom, a zajedno sa Slađanom ima i superzabavni you tube kanal.

No, da se vratim Indiji. Naišla sam nedavno na njegove fotke. U isto vrijeme sam vidjela i neku super cijenu za Indiju. To, dragi moj, ne može biti slučajnost. Ne može.

Sad bih ovdje prikeljila baš svaku fotku koju ima, ali to ne bi imalo smisla. Samo bih produbila svoju čežnju, ali ti možeš pogledati na DialF i na Facebooku. Divota. Volim kaotične zemlje. Sigurna sam da bih voljela Indiju.

Madagascar

I na kraju, Petra Fruk me vodi na Madagascar. Ovo možda želim najviše. Petra je Restless girl, tekstovi su joj odlični, fotografije nestvarne. Želim biti ona kad narastem. Moja sreća na Madagascaru bila bi golema. Mislim da bi mi i suza iz oka krenula. Onda bi i moji ljudi osjetili tu sreću i svima bi nam bilo još sretnije. Da. Zaista želim biti sretna na Madagascaru.

Vrtila bi hula hop na Madagascaru. Lara bi trčkarala. Družila bi se s malim ljudima s Madagascara. On bi uživao jer… Ima lista ljepše za fotografiranje od ovoga. Osim sretne žene, naravno. Eh… Bit će. Jednom. Kruzovi na Madagascaru.

U međuvremenu pogledaj divni Petrin blog Restless girlInstagram i Facebook. Možda i tebe inspirira.

Znam. Lako bih se zaljubila u plaže Balija, romantičnu Toscanu, kaos Indije i ludu ljepotu Madagascara.

Marko, Hana, Filipe i Petra, hvala što ste me osudili na vječnu štednju. Treba skupiti sve te novce. Počinjem čim se vratim iz Japana. Treba samo imati fokus. Od sada jedemo svaki drugi dan. Nema veze, bit ćemo lijepi i vitki na fotkama 😉

 

2 Replies to “Bucket list. Želim… a Oni su krivi za to”

  1. Suppeeeeerrrr!!! 😀

    1. Hvalaaaaaa 😀 (kad ste svi super ;))

Leave a Reply