Gorska bajka skriva savršene kuće za odmor u Gorskom kotaru!

Jela, Smreka, Tisa i Borovica. Četiri neodoljive kućice – prava Gorska bajka. Mountain fairytale. Zovite ih kako hoćete, oba su naziva ispravna i oba u potpunosti točno opisuju što će vas dočekati u Staroj Sušici. 

Dok Jela i Smreka goste oduševljavaju već neko vrijeme, Tisa i Borovica nove su drvene ljepotice u popularnom A planinskom stilu, a mi smo se odlučili posvetiti Borovici. Sami. Nas dvoje. Na seksi vikendu. Ako vam je koncept nepoznat – ili nemate djecu pa vam je život seksi ili vam nema tko čuvati djecu. No, činjenica je da svakom paru treba odmak od svih i svega. Treba ono vrijeme kada ste sami. Vas dvoje. Po mogućnosti, u Borovici!

E, sad… zašto baš Borovica? Osim što mojoj površnosti godi njen oblik, fino zaokružen lampicama, kada idemo na ovakav vikend, volimo da je lijepo. Bog zna da mogu spavati bilo gdje. Na putovanjima najviše štedimo upravo na smještaju, ali seksi vikend, iako je luksuz sam po sebi, zaslužuje malo luksuza. 

Volimo da je uređeno sa stilom. Da ima jacuzzi. A uz njega obično u paru ide i sauna. Volimo da je malo drugačije. Da zimi pucketa vatrica iz kamina. Da nas zavede. Da je posebno. Sve to pronašli smo u Gorskoj bajci!

Iako, realno, u Tisu i Borovicu stane i 4 ljudi, pod uvjetom da dvoje spava na kauču, ove su kućice idealne za parove, a ako vas je više, možda će Jela i Smreka biti bolji odabir jer primaju 4+2 gosta. Dobro je znati da uz prethodni dogovor i malu doplatu možete povesti i kućnog ljubimca kojega će dočekati krevetić i sve što već ljubimcima treba.

Jela i Smreka nalaze se u blizini Tise i Borovice

Što nas se posebno dojmilo?

Apsolutni favorit za nas je bio pogled iz kreveta! Iako se kućice s jedne strane nalaze nedaleko od prometnice, to ni najmanje ne smeta, jer s druge strane grli ih šuma, a kako se krevet nalazi na galeriji, kroz veliko trokutasto staklo njihat će se samo vrhovi borova. Nestvarno!

Kućice su potpuno opremljene. Borovica, baš kao i Tisa ima dnevni boravak s kuhinjom, kupaonicom u kojoj se uz tuš nalaze i sauna i jacuzzi te spavaću sobu na katu. Tu su i klima, tv, peć na drva, podno grijanje…

Kako smo osobe koje vole detalje, dobro nam se primila i “čarobna zdjela”, a u njoj sve potrebno da se skuha dobar džin! I sve od lokalnih proizvođača iz Gorskog kotara. Uz recept, naravno. Moram priznati da na tako nešto još nismo naišli. Džin smo skuhali. Valjalo bi doći i u ljetnim mjesecima kada se topli napitak mijenja s hladnim džin tonikom! Sve u svemu, sjajna ideja! Čarobna zdjela skrivala je i Medunjake – radi se zapravo o medenjacima koji se rade s pravim goranskim medunom – istim onim koji smo stavili u džin. Logično je bilo nazvati ih Medunjaci, rekli su nam tako super vlasnici Gorske bajke.

Što obići u blizini?

Kmon. Bili smo na seksi vikendu. Nije to vrijeme za velika razgledavanja! Plus, puno toga smo već prije vidjeli…

Ako ste prvi put u ovim krajevima, može se to pretvoriti u divan izlet. Posjetite:

  • Dvorac Stara Sušica (2,5 km)
  • Centar Velikih zvijeri (2,5km)

  • Park šumu Golubinjak (25 km)
  • Špilju Lokvarku i Lokvarsko jezero (27 km)
  • Orlove stijene (29 km)
  • Risnjak (35 km)

  • Izvor Kupe (45 km)
  • Severin na Kupi (21 km)

Moguće je dogovoriti i promatranje medvjeda, a svakako iskoristite i mogućnost narudžbe domaćih štrudli. Sline cure. Od štrudli. Ako vam se približi medvjed, pravite se mrtvi.

Info:

Gorska bajka

BOOKING

www.gorskabajka.com

+385 98 9830 790

Ig: mountain.fairytale

 

Bio je ovo savršeni vikend odmor u Gorskom kotaru, u jednom od najljepših smještaja… Borovicu volimo!

Leave a Reply