Hrvatski travel blogeri – s djecom :)

Dok jedni muku muče s odlaskom na more, drugi su uporni u naumu da klince nauče putovati od malih nogu. Mali broj takvih optimista piše o doživljajima putujućih obitelji – a ovo je priča o njima. Iako je takvih obitelji po svijetu prava gomila, kod nas se taj trend tek razvija. Travel blogeri koji pišu o putovanjia s djecom, mogu se nabrojati na prste jedne ruke. Doslovno. I kad završiš, ostane ti jedan prst.

Dragi narode, evo ih – genijalni ljudi s još genijalnijom djecom. Istražuju svijet. Bliži i dalji.

 

  1. Njamanjama po svijetu

Ovo je jedna peteročlana obitelj. Majku Ivu sam upoznala i osobno. Osim što je strašno kul, žena odlično piše, ima crve u guzici, čim se vrati s putovanja, organizam joj traži neko novo mjesto. Njena je družina proputovala puno, a meni najdraži tekst je onaj iz Portugala. Bit će zato jer mi je Portugal pri vrhu bucket liste bližih destinacija, al neće me i neće…. Zato sam fino proputovala s njima i definitivno sam spremna proći istim putem. Bit će najbolje. Sigurna sam.

NJAMANJAMA PO SVIJETU

u

LISABONU

Iva posebno voli pisati sa samog putovanja, a zanimljive fotke i dogodovštine dijeli na FACEBOOK stranici.

 

  1. Let`s go to… with kid(s)

Ovu ekipu pratim već neko vrijeme, ali nikako skužiti koliko djece imaju :D. Na svakom putovanju neki drugi broj. Long story short, broj malih putnika: jedan. Ostali se vole prikrpati. Kako i ne bi kad Martinu i njenu obitelj put uvijek odvede na neko super mjesto. I ja bi i se rado prikrpala tu i tamo 😉

Oni su me navuki na Tenerife. Ali baš ono, navukli. Sve je opisano u nekoliko blog postova koje možeš pronaći OVDJE

Imaju i svoju FACEBOOK stranicu, kao i svaki boger koji drži do sebe 😉

 

  1. Putoklinci

Ovi su kako se ono kaže, something else. Opet peteročlani tim. Avantiristi. Obožavatelji prirode. Nema da neznaju za neki skriveni puteljak, brdo ili šumu u bližoj i daljoj okolici. Sve vezano uz njih je avantura. Prošli su Toscanu s troje male djece u kamperu, spavali su na plaži, pod vedrim nebom, jer, zašto ne. Puni su sjajnih ideja za jednodnevne i višednevne izlete. Sada se pak spremaju na Sri Lanku, a jedna od meni omiljenih njihovih priča je ona s Japodskih otoka. Majka Lenka sve to fino organizira, a ekipa ju vješto prati.

Vidi kako je lijepo: JAPODSKI OTOCI by PUTOKLINCI.

Lenka svakodnevno na FACEBOOK stranici objavljuje različite zanimljivosti.

 

  1. Kruzovi

To smo mi. Što da ti kažem. Sjajni smo. 😀

 

Eto. Sad smo svi na broju. Trudimo se dati pokoji savjet, ideju za zanimljivu destinaciju na kojoj će uživati i klinci i mi koji to više nismo. Barem što se godina tiče 😉 Svakim novim putovanjem pokazujemo da putovati s djecom ne mora biti znanstvena fantastika. Ako ne vjeruješ meni jer imam samo jedno dijete, a znaš kako vole reći… jedno k`o nijedno, pitaj ove s troje.  

PS. Budi drug i podijeli. Vrijeme je da svekoliko pučanstvo sazna da postojimo. Jer smo super. 😀

Leave a Reply

%d bloggers like this: