Pametni sat – za uhođenje djece :D

Ima sedam godina. Među najmlađom je djecom u obližnjem parku koja izlaze van bez roditelja. S prozora ju ne vidim i ne čujem. Nije mi svejedno. Ali puštam jer osjećam da moram. Velika je i pametna. Nije što je moja, jel. 😀

Vani je puno. Dođe na ručak pa opet ode. Kao i mi nekada. U ono vrijeme kad su mame urlale s prozora i dozivale. Ne znam zašto se ta praksa izgubila. Dobro bi mi došlo da se malo ispušem. S prozora. 

Htjela je mobitel. Mi ga nismo htjeli. Odlučili smo se za alternativu, za smart watch. Pametni sat za klince koji se pokazao kao genijalna spravica za uhođenje. I tako smo lagano prešli na next level of parenting madness.

Osim što se možemo zvati međusobno, a to mi je najvažnije, mogu joj poslati i poruku na koju ona odgovara glasovnim zapisom. GPS ju fino prati. Mogu namjestiti „sigurnu zonu“, kada izađe iz određenih granica, pametni sat mi javi. Nazvati ju mogu samo ljudi čije joj brojeve mater ili ćaća stave u imenik preko aplikacije koju smo skinuli na mobitel. Preko iste aplikacije mogu čak „narediti“ satu da me nazove. Ona nema pojma da se to događa, a ja čujem sve zvukove oko sata. Čujem što i s kime priča. Ja ne znam kako je to uopće legalno :D Ne koristim, majkemi, probala sam jednom čisto da vidim radi li zaista. Poklopila sam brzo.  Učinilo mi se malo pretjerano. Toliki frik još uvijek nisam. Ne tvrdim da neću postati tamo negdje za osam godina kad bude mrzila i mene, i sebe, i cijeli svijet. Srećom, tada će valjda imati mobitel. Ovo je baš za mlađe školarce.  

Uglavnom, sat mi pruža neku sigurnost, pruža mi mir dok je vani. Nosit ćemo ga i na putovanja. Jer. Zamisli strahote da ju izgubimo iz vida negdje. Usred ničega. Povraća mi se od same pomisli.

Pametni satu, hvala ti. Dobar si, lijep i pametan. K`o da sam te ja rodila. 😀

Koji smo kupili?

Išli smo na jeftinu verziju. Kupili smo preko EbayaOVAJ

Kako se pokreće?

Stigao je u roku od dva tjedna. Kupili smo SIM karticu, na bonove. Ne znam još kako se nadopunjava, ali se sporo troši.  Za pokretanje je potrebno skinuti aplikaciju na svoj mobitel. Ona koja je povezana sa satom, nije nam radila. Ne isključujem mogućnost da ju nismo znali namjestiti. Uglavnom, nevaljala aplikacija nam je sama predložila valjalu. Ta se naravno plaća nakon sedam probnih dana. Nije puno, 29kn mjesečno. Prošlo je već oko tri tjedna. Aplikacija je i dalje besplatna i radi. Ne znam zašto. Možda nije pametna k´o sat. 😀

Dok još nismo pokrenuli aplikaciju, mogli smo ju zvati. I ona nas. Tako da, kad prestane biti besplatno, zbogom GPS-u i ostalim metodama uhođenja. Dovoljno mi je da se možemo nazvati. Štaš. Mater puna povjerenja. 

E, da. GPS trenutno radi odlično osim kad je u stanu. Onda pokazuje da je negdje gdje nije. Primjerice, na Krku. A evo je u krevetu. Koji nije na Krku. 😀

PS. Ovo sam kupila, ne reklamiram nikoga. Jednostavno mi je super, pa da podijelim s tobom 😉

Leave a Reply