Palazzo Rainis – prvi put smo odsjeli u adults only hotelu!

Villa Rainis. Dobila je ime po obitelj koja se iz Venecije u istarski Novigrad doselila početkom 19.st., a prošle godine, doživljava rekonstrukciju i postaje hotel Palazzo Rainis. Upravo ovaj komadić luksuza u Istri najljepšoj, odabrali smo za naš mali weekend getaway. Hotel je “adults only”, Lara (dijete), Stella (pas) i Ferdinand I. (hrčak) ostali su doma, a nas dvoje smo otišli na zasluženi seksi vikend. Teško je bilo vratiti se. Srećom, ostali smo vrlo kratko pa je pegla ostala upaljena samo dan i pol. Broj požara koje smo izazvali – nula. Dobra je to pegla.

Palazzo Rainis je član mreže luksuznih hotela Small Luxury Hotels i grupacije luksuznih hotela Adriatic Holidays.

Bio je ovo prvi put da odsjedamo u “adults only” hotelu, životami, neće biti zadnji. Potpuno mi je jasno zašto ljudi preferiraju ovakav oblik odmora. Čuju se samo ptičice. Koliko god volimo dijete najviše na svijetu, povremeno čovjeku jednostavno treba malo tišine. Luksuza. I ptičica. Sigurna sam da razumijete.

Palazzo Rainis ima šesnaest soba što znači da ovdje nikada nema gužve. A ako poput nas dođete van visoke sezone, imat ćete osjećaj da ste sami na svijetu. Zaista ne pamtim kada sam se zadnji put negdje ovoliko odmorila i nauživala.

U prilog odmoru sigurno ide i činjenica da smo u Novigradu bili više puta i da smo sada odlučili većinu vremena provesti upravo u hotelu. Ovo je jedan od onih u kojima želite uživati. Ovo daleko nadilazi “samo za prespavati” kategoriju. Ovo je svijet za sebe.

Ako užitak pronalazite u dizajnu interijera, poput mene, Palazzo Rainis je melem za oči. Svaka soba je slična, a opet različita. A detalji su sve. Moj favorit je definitivno restoran.

Uređenje Palazzo Rainis Hotela potpisuje studio Atellior, jedan od najprestižnijih hrvatskih arhitektonskih studija.

Ako vam pak dušu odmara wellnes, ovdje možete izgubiti sate u dvije saune i jacuzziju. Mi smo odabrali “private spa” opciju, jer kad je bal…

I da ne zaboravim hranu… Kako je nekadašnji vlasnik, Giovanni Rainis, vodio ljekarnu u Novigradu od 1857. do 1930. godine, upravo se ta ljekarnička nota provlači kroz svaku prostoriju ovog hotela. Slike ljekovitih biljaka na zidovima, ljekarničke posude samo su neki od detalja koji daju naslutiti dašak prošlih vremena. A možda najbolji hommage vidi se upravo u restoranu nazvanom – Chemistry. Uz bok mu stoji bar Potions, a sve skupa stvara magiju.

Odlučili smo gostima ponuditi novi, redefinirani smjer – Restoran Chemistry i koncept signature local food. U nadolazećoj sezoni očekujemo niz prezentacija i radionica lokalnih opg-ovaca i vinara koji će upotpuniti koncept hrane i pića i dati mu edukativnu i interaktivnu komponentu s dodirom luksuza.

– Palazzo Rainis

Nisam sigurna tko je tu što smućkao, ali dok smo sjedili na terasi, sami samcati, okruženi nestvarnom villom, zelenilom, marinom, morem i nebom obojanom suncem na zalasku, pomislili smo, ne može bolje od ovoga. Bar je tako bilo dok nisu počeli stizati tanjuri. Juha od boba, carpaccio od brancina, biftek, file brancina, pa malo čokoladne rapsodije za kraj. Uz vrhunsko vino, naravno. A sve jedno bolje od drugoga. Evo, majkemi, neugodno mi je ovoliko hvaliti, ali te su se večeri zvijezde poklopile. I bilo je savršeno. Ako zanemarimo onaj trenutak kad je On izvadio mobitel s namjerom da pogleda utakmicu. Igrala je Rijeka s Istrom. Nije gledao. 😀

Moram spomenuti još jedan detalj – minibar. U njemu istarske craft pive, homemade likeri, rakije… znači ponuda bazirana na domaćim proizvodima uz neke standardne stvari koje i inače možete naći u mini baru. Samo je ovdje, za razliku od većine hotela u kojima smo odsjedali, sve što pronađete u mini baru, na raspolaganju bez naknade, ili da se izrazim kao čovjek – besplatno je.

Jutro smo proveli uz bazen, a jedina greška bila je doći na tako kratko. Nismo stigli uživati u nekim dodatnim ponudama koje ovdje nude… Ali s druge strane, uvijek je dobro ostaviti razloga za povratak.

Gostima je na raspolaganju čitav niz personaliziranih izleta, poput signature picnic basket doživljaja kako bi kroz okrjepu nesmetano uživali i otkrivali sve čari Istre. Izdvajamo i primjerice izlet u Grožnjan gdje gosti mogu uživati u delicijama naše bistroa Artegnana – naš šef je nositelj zlatne medalje u pripremi prave istarske maneštre.

– Palazzo Rainis

Možda smo ovaj put preskočili izlete u režiji jednog posebnog hotela, no Grožnjan nismo propustili. Njegovim se boemskim ulicama uvijek rado vraćamo.

Za kraj želim dodati još samo ovo – hotel je idealan za manja intimna vjenčanja, obiteljska druženja, poslovne evente ili samo za romantični vikend. A tu je i Rainis Hill Top Villa, kao posebna jedinica pa se gostima nudi mogućnost kombinacije smještaja uz more (hotel) i nastavka odmora u privatnoj villi s bazenom, uz potpuni mir, saunu, concierge, privatnog chefa… Evo, dok tipkam ove retke, skoro pa mi dođe da se opet udam, ali možda će jednostavnije biti pronaći još jedan vikend koji ćemo pokloniti Palazzo Rainis hotelu. A da budem sasvim iskrena, i ova Villa s privatnim chefom bi nam dobro legla.

I da, Rijeka je protiv Istre igrala 2:2. A što se Istre tiče, ona za nas uvijek igra bez konkurencije.

Palazzo Rainis je dio Adriatic Holidays kompanije koja obuhvaća objekte s 4 i 5 zvjezdica, na predivnim istarskim lokacijama, uz jedinstven dizajn, nevjerojatna iskustva i najljepše poglede. Za odmor za pamćenje.

Detalje o hotelu pronađite OVDJE.

One Reply to “Palazzo Rainis – prvi put smo odsjeli u adults only hotelu!”

  1. izgleda fantastično!

Leave a Reply