Bled Rose Hotel – kad smještaj postane glavni doživljaj vikend izleta!

Rijetko koji hotel me privuče toliko da mi skoro pa postaje zanimljiviji od destinacije. Bled Rose Hotel, smješten uz samo Bledsko jezero, jedan je od takvih. Srećom, Bled smo razgledali više puta (dobro, on nije, morat ćemo se vratiti 😀), a u ovim jesenskim danima mrak pada dosta rano pa smo se nakon veslanja po jezeru, bez grižnje savjesti prepustili svemu što Bled Rose Hotel nudi. 

Po jezeru…

Do Bleda dolazimo oko 13 sati. Prijava u Hotel teče k`o po špagi, dobivamo vruće ručnike i sok od đumbira da se osvježimo. Nas dvoje već preporođeni, djeca zadovoljna ručnicima, ali frkću nosom na đumbir. I sve što žele je otići u šareno carstvo Kids cornera. No, najprije – đir po jezeru. 

Odlučujemo iznajmiti barku i do jedinog slovenskog otoka, onog posred bajkovitog Bledskog jezera, odveslati sami. Cijena je 25 e za sat i pol vremena. Uskačemo i krećemo! Da skratim priču, jer ovo je više priča o hotelu, možda smo malo požalili u povratku. Zapuhalo je, jezero se uzburkalo, struje pojačale, a mi zapeli negdje na pola puta između otočića i kopna. On vesla svom snagom, a barka korak naprijed, natrag dva. I ne ide. Života mi, u jednom sam trenutku mislila da će nas morati spašavati. Srećom, još se jednom pokazalo da sam se dobro udala – muškarac mi je, osim što je sjajan fotograf, ujedno i snažan i snalažljiv. Doveslao čovjek do kopna.

Lijep je Bled u svako godišnje doba
Nisu se uzrujale činjenicom da se ne mičemo

U hotelu

Vesla smo sa zadovoljstvom vratili i krenuli prema Bled Rose Hotelu. Da dođemo k sebi. A tamo… soba fantastična. Za djecu su nam dodali dva pomoćna kreveta, na stolu voćna dobrodošlica, kupaonica velika, a s balkona pogled na Blejski grad i jezero.

Brzinski se presvlačimo u kupaće kostime, On i ja navlačimo ogrtače koji su nas čekali na krevetu i krećemo prema Wellness&Spa dijelu. Nema tu tobogana i ostalih čuda – to ne tražimo kod hotela, ali ne moram ni reći kako su se cure oduševile golemim plutajućim napuhancem. Bazen je otvoren do 22 sata, tako da nema gužve, svatko dobije svoje vrijeme. Temperatura vode: 28 stupnjeva… Znam da je mnogima ovo bitna informacija.

A najbolji dio putovanja s većom djecom, jer mlade dame su ponosne jedanaestogodišnjakinje, je činjenica da su samostalne i dovoljne same sebi. Kad im je dosadilo jahanje sireninog repa povukle su se u svoje odaje, otišle na tuširanac, a nas dvoje smo ostali uživati u saunama. Pa malo u parnu, pa malo u tursku, pa u relax prostoriju… i tako u krug. Nazvali bi ih tu i tamo – rekle su da se ne moramo žuriti. Hvala ti živote. 

 

Sreća zvana Kids corner

Spremile su se i krenule do dijela namijenjenog djeci – i ne samo djeci. Večer mi je protekla gledajući muža, kćer i njenu prijateljicu kako igraju Playstation. Njih dvije su otrčale i maraton po igraonici, izmislile gomilu priča i oživjele plišance koji stanuju u Bled Roseu i uživale kao nikad. Ja sam pak zaključila da sam na izletu s troje djece. Nikoga tamo da ode sa mnom za šank. A ne volim piti sama. 😀

Izlet gone wrong

Večer smo zasladili palačinkama u 22 sata, jer, zašto ne. Kada ste u Bled Roseu, poželite, oni ostvare. 

Jungle Brunch – doručak za pamćenje

Legli smo kasno, teško ih je bilo odvojiti od kids cornera, a spavali smo snom pravednika. Kreveti su odlični, zastori fino zamrače, potegnuli smo do 9 i pol ujutro. A kada smo ujutro razgrnuli zavjese, dočekao nas je Bled u najljepšem osunčanom izdanju. No, mi smo krenuli prema restoranu, jer vikendom je u hotelu na rasporedu Jungle brunch. Hotelski doručak mi je najdraži doručak na svijetu, a ovaj je postavio ljestvicu jako visoko. Ovdje je sve smješteno u malu džunglu, dimi se, okolo šeta golema gorila… a u ponudi sve što možete zamisliti. Zaista fantastičan doživljaj pogotovo ako dolazite s djecom.

Par zanimljivosti:

  • Bled Rose je prvi Instagramski hotel u Sloveniji – ovdje je sve toliko lijepo i fotogenično da jednostavno ne možete odoljeti fotkanju

  • Ako poželite, poslužit će vam kavu s vašom fotografijom

  • Za ljubitelje piknika, složit će vam najslađu košaricu s dekicom

  • Želite privatni SPA? Nema problema. Ovo je baš užitak…

  • U zimskim mjesecima možete uživati u posebno uređenim prozirnim kupolama – ovo sam isprobala za vrijeme prvog posjeta hotelu i preporučujem svima, posebno za neke vama važne prigode. Ovdje možete večerati – hrana je vrhunska, a možete odabrati i uživanje uz shishu i koktele… u svakom slučaju, dobro je.

Iz hotela smo se teška srca odjavili oko 11 i krenuli dalje. Čekao nas je Vintgar kanjon, ali on zaslužuje samo svoju priču… Nakon svega, djeca i dalje pričaju samo o hotelu. A ni On nije daleko. Da se ne lažemo, i ja želim ići opet jer tri put je tri put. 😀

Za najbolje ponude obratite se direktno Bled Rose Hotelu, odaberite datum i vjerujte mi, uživat ćete. Dođite s partnerom, prijateljicama, s obitelji, djecom… u svakoj varijanti je drugačiji i baš uvijek je dobro.

Na recepciji smo vidjeli i ponude za prosinac, možda vam nešto od ovoga bude zanimljivo…

 

 

One Reply to “Bled Rose Hotel – kad smještaj postane glavni doživljaj vikend izleta!”

  1. […] smo s Bleda jedan dan otići do Bohinja, ali kockice su se ovaj put drugačije posložile i odabir je pao na […]

Leave a Reply