Istralandia – najzabavnija voda u Istri

Kada ćemo opet ići ovdje? Mamaaaaa!! Želim na ovaj tobogan. I u onu pjenu. Kad ćemo opet ići? Kada?? Kada??? – uporna je Ona u svom piskutavom tonalitetu svega dan nakon povratka iz Istralandije. Ne odgovaram. Jedva gledam. Umorna sam k´o pas. Crvena k´o rak. Gladna k`o vuk. Šalim se za ovo zadnje, upravo sam se najela, ali trebalo mi je još nešto da se usporedim sa životinjom. Svatko ima svoje probleme.

Stigli smo točno u podne. Nas troje i Issa, trinaestogodišnji curetak kojeg smo posudili od Njegovog brata. Divno dijete. Ulazimo. Smještamo se uz dječji bazen jer je naše šestogodišnje čudo par centimetara prekratko za većinu šarenih, uvinutih, strmih, naopakih tobogana. Smještamo se na ležaljke, otvaramo suncobran, ja kao brižna mater mažem dijete kremom, jer je podne, ali u silnoj brizi i panici da curice ne izgore, sebe namažem nekako ofrlje. Sada ti je jasno zašto sam dan poslije crvena k’o rak.

DJEČJI BAZEN – RAJ ZA NAJMLAĐE

Dječji bazen je odličan. Gusarska tematika uvijek dobro prolazi kod najmlađih, boje pršte, različiti tobogani zadovoljavaju različite uzraste, voda fino plitka tako da slobodno možeš uživati na ležaljci tik uz bazen i promatrati zijenicu oka svog kako uživa u igri. A ako nisi tip od adrenalina, ovdje imaš i tobogane po kojima se možeš spustiti, a da pritom nemaš poriv umrijeti ili plakati. Nitko te neće čudno gledati i bez brige – nećeš sletjeti u plićak. Tu je voda malo dublja. Onako, do pojasa.

NA VALOVIMA – SUPER ZABAVNO

Nakon nekog vremena, svrbe nas tabani, krećemo u istraživanje. Dolazimo do velikog bazena u kojem svakih pola sata počinju valovi. Veliki. Bacamo se, vičemo kao da sutra ne postoji, neugodni smo. To je jedno od omiljenih mi obilježja moje male obitelji.

Na istom bazenu, okolo 16 – 17, nakon zumbe koju sam preskočila, jer ono, neću valjda vježbati :D, počinje pjena party.  Ajme veselja. Ona nekontrolirano trči okolo, smije se,  izgleda kao hrpa sapunice, Issa uživa, ja se bacam po pjeni, a bazen uskoro poprima bijelu boju. Ovo joj je, kaže, bilo najbolje od svega. Osjećam da ćemo se nadalje morati gađati pjenom i u kadi. Hvala ti Istralandijo na tome. Samo da znaš, imamo tuš kabinu.

Valovi i pjena ujedno su trenuci kada se ovdje skupi najviše ljudi, inače nije toliko gužvovito, barem sada. Čujem da je u špici sezone poprilična gužva, pa ako si jedan od odnih koji ne voli ljude, lipanj i rujan su mjeseci za tebe.

MUKE PO TOBOGANIMA

E, sad dolazimo do problema. Ona je visoka 116 cm. Većina tobogana ima granicu od 120cm, a gospođica se silno želi uvaliti u gumene kolutove i krenuti. Nalazimo na jedan koji je za svih nas – Fantasy hole. Narančasto vijugavo čudo. Minimalna dozvoljena visina je jedan metar. Posuđeno starije dijete ide samnom, a njih dvoje na redu su odmah nakon.

Krećemo. Tobogan je zatvoren. Ne prebrz, a svjetlosni efekti su genijalni. Odjednom nastupa potpuni mrak, pičiš, ne vidiš ništa i super ti je. U tom trenutku, ipak mi nije bilo svejedno jer znam da se mala boji mraka. Nas dvije uz smijeh izlijećemo u bazen i čekamo ostatak ekipe. Nema ih i nema. Odustala je čim je sjela u kolut. Prepala se već u startu. Na tatu je, majkemi. Čeznutljivo se vraćamo na dječji bazen jer pri samom spomenu na to da bi netko išao na tobogane, ona namješta sad face. Ovako:

Zanimljiva je kod djece ta borba sa samim sobom i svojim strahovima. Znaš ono, kad baš želiš, a bojiš se. Nismo ništa forsirali, bit će prilike. Ipak, imala je malu pobijedu nad samom sobom. U dječjem bazenu, u početku nije htjela sama na one veće tobogane. Ali kad je krenula… nikad kraja 🙂

Moje veće dijete za taj dan i ja ipak uspjevamo izmigoljiti i odlazimo isprobati neke vožnje. Čovječe, koji su to gušti. Family Rafting je odličan. Stane četvero ljudi i mislim da bi taj tobogan moja oba strašljivka odradila bez problema.

Family rafting, Fantasy hole i Sky river

Sky river, crveno bijeli tobogan. Vrlo je sličan onom narančastom, samo malo brži, a naš prvi izbor svakako je bio spust niz bijeli otvoreni tobogan – Flying boats. To je jedan od onih na kojem vrištiš iz petnih žila i sretan si. Ima Istralandia puno takvih za vrištanje, ali za te strme, slobodnopadajuće nemam želudac. Ni srce. Ali ljubitelji brzine i adrenalina ovdje definitivno imaju u čemu uživati. Ja sam više tip za nešto lakše, a On… Upravo mi viče s kauča, nemoj me previše osramotiti, pa ću biti dobra ženica i reći da je moj alfa mužjak žrtvovao strast za adrenalinom kako bi čuvao našu djevojčicu, a ne zato jer bi umro od straha na nekom od strmijih tobogana.  Najbolji je, jelda 😉

Bila sam na lijevom. Desni ne bih preživjela .D

 

RELAX ZONA

Pred kraj odlazimo do relax zone, velikog bazena s jacuzzi efektima koji masiraju tako dobro da bih otišla još jednom sama s Njim, čisto da provedemo dan među masažnim mjehurićima. Tko zna, možda bi nakon toga, relaksirani i neprestrašeni 😀 poradili na još jednom dijetetu koje nam je, shvatili smo toga dana, itekako potrebno. Jedini je problem što nam treba neko starije od ovog našega. 😀

Nakon točno šest sati čistog uživanja, odlazimo do obližnjeg Novigrada na sladoled i doma. Sretni, veseli i umorni. Istralandia je bila sve što smo se nadali da će biti. Genijalna zabava za cijelu obitelj. Jeam li zaista napisala ovaj klišej od rečenice?!? 😀

Ekipa na stražnjem sjedalu auta ubrzo sklapa oči, ali drugi dan već su spremne za nove avanture, za razliku od mene koja sam, jelte, spremna samo za krevet. Umorna k`o pas. I crvena k´o rak. Jesam li spomenula i upalu mišića? Treba nosati sve te gumene kolutove po svim tim stepenicama. Ipak je moj muškarac čuvao mlađe dijete, pa su kolutovi pali na moja nejaka pleća. Ubit će me, znam. 😀

 

Istralandijo, bilo nam je zadovoljstvo. Sigurna sam da se vidimo opet. Stvarno si najzabavnija voda u Istri. 🙂

Praktične informacije:

 • Dobro, dobro se namaži. Znam da nećeš zaboraviti namazati dijete, ovo ti kažem da ne zaboraviš na sebe. Trebat će ti koža još neko vrijeme
 • Možeš iznajmiti suncobran i dvije ležaljke po cijeni od 50kn
 • Ako ne želiš iznajmiti suncobran, možeš uzeti i svoj šatorić i zavaliti se na travu, a na jednom dijelu imaš i prirodnog hlada. Pretpostavljam da je u sedmom i osmom mjesecu potrebno doći rano i zauzeti poziciju, u lipnju je nekako baš bilo mjesta za svakoga. Ni preprazno, ni prepuno. Idealno.
 • Nisam ulazila, jer nemam bebu, ali vidjela sam da imaju posebne prostore za prematanje
 • U wc-u pripazi na pod, zna biti sklisko
 • Ugostiteljskih objekata je dovoljno, ponuda je raznovrsna
 • Možeš uzeti svoju hranu i vodu
 • Na dječjem bazenu simpatična teta klincima besplatno oslikava lica
 • Parking se ne naplaćuje
 • Prije polaska prouči internetsku stranicu
 • U slučaju nekih nezgoda, nemaš brige – osigurana je medicinska pomoć
 • Mislim da je to to od mene… ako se još nečeg sjetim, nadopunim 😉

Ako imaš još koji savjet, podijeli u komentarima i reci mi kako je tebi bilo 🙂

Informacije o ulaznicama i svemu što bi te još moglo zanimati pronađi na stranicama Istralandije, spakiraj ljetni outfit, stavi osmijeh na lice i kreni.

Čeka te sve ovo:

FACEBOOK

ISTRALANDIA

INSTAGRAM

 

*Veliko hvala Istralandiji što nas je ugostila

9 Replies to “Istralandia – najzabavnija voda u Istri”

 1. Kako dobro ali niste spomenuli STAFF 😀

  1. Jao, istina 😀 A STAFF je odličan… pogotovo onaj koji nam je priskočio u pomoć s golemim kolutom 😀

 2. Šteta što dete nije na tebe 😀

  1. Hahahhahahaa… ma ima vremena,… ni ja nisam bila na mene u njenim godinama, a vidi me sad 😀 😀

   1. Fantastične su fotke, još bolji tekst. Kao da sam bila tamo 🙂

 3. […] Istralandia – najzabavnija voda u Istri […]

 4. […] Istralandia – najzabavnija voda u Istri […]

 5. […] Istralandia – najzabavnija voda u Istri […]

Leave a Reply

%d bloggers like this: