Kamp Tiha Šilo – zašto želimo doći opet

Ni minuta do plaže. Od kućice broj 38 u Kampu Tiha Šilo ni minuta nam nije trebala do plaže. A s obzirom da je riječ o manjem kampu, koju god kućicu dobili, računajte da vam put do mora neće trajati duže od par minuta. Pod tim mislim manje od pet. I upravo to je ono što nas je uz lijenu atmosferu koja vlada u Kampu Tiha Šilo kupilo na prvu!

Gdje je Šilo?

Šilo je malo ribarsko mjesto na koje nećete samo naići kada ste na otoku Krku. Nalazi se dvadesetak minuta od mosta i ovdje dolazite ciljano. Taman je preko puta Crikvenice i ovdje se lako osjetiti domaće. Jednaki osjećaj imali smo i u kampu u kojem je puno više parcela za šatore i kamp kućice nego što je mobilnih kućica i to je ono što mu daje šarm. 

S jedne strane imate kamp koji podsjeća na ona davna kampiranja na koja su nas vodili roditelji kad smo bili klinci, a s druge strane, sada imate sve pogodnosti modernih luksuznih mobilnih kućica. Pa birate kako vam drago.

 

Kako izgledaju mobilne kućice?

Kućice su u potpunosti opremljene za život – imate frižider, kuhalo za vodu, kavu, toster, posuđe, ploču za kuhanje, klimu, wi-fi… ma sve!

Klik na Instagram, snimila sam turu po kućici…

Mi smo odsjeli u dvosobnoj kućici s dvije kupaonice, dnevnim boravkom, kuhinjom i velikom terasom s pogledom na more i onu savršenu malu plažicu s početka ove priče. A na terasi stol za ljetne doručke na zraku i ležaljke za ne rađenje ničega. Također na zraku. Jer najbolje je ne raditi ništa na zraku. 😀

Pogled s terase kućice br. 38

Plaže i dodatni sadržaji?

Plaže su mi po guštu. Šljunčane. S lijepim ulazom u more. Za one koji vole skakati, u blizini je i mulić koji će poslužiti u te svrhe. Puno je obitelji s djecom i zaista su prilagođene klincima. 

Što se dodatnih sadržaja tiče, Kamp Tiha Šilo vas može zabaviti teniskim terenima, za najmlađe je tu mali parkić (nije neki spektakl), a imate i dućan. I to je to. Znači, ovo nije mjesto na kojem možete računati na gomilu animacije, mini disco i tome slično – ovdje dolazite biti jedni s drugima, uživati u savršenom moru. Na plaži možete iznajmiti ležaljke, suncobrane, supove i kajake, a ako ogladnite tu je beach bar Mare.

Navečer možete prošetati do centra Šila – tamo preporučujemo konobu Portić…

I da, kamp je pet friendly. Vidjeli smo dosta ekipe s psićima, samo nisam sigurna postoji li baš pseća plaža. 

Kamp Tiha Šilo možete posjetiti i ako niste gosti, a želite se okupati na njihovoj plaži. Ulaz se trenutno ne naplaćuje, jedino ćete morati ostaviti auto van kampa.

 

Cijene?

Nije jeftino. Ne znam kako i kada su kampovi postali toliko skupi, ali činjenica je da ljeta u mobilnim kućicama koštaju. Cijena je povoljnija u pred i post sezoni, a najbolje je provjeriti na BOOKINGU ili na službenoj stranici OVDJE.

Zaključak?

Nama je ovo bilo divno. Vodila sam mamu koja ne prestaje pričati o kućici u kampu, klinci bi samo o supu, a ja… ja sam se u dan i pol odmorila više nego u dva tjedna na Visu. Izgleda da mi je za to potrebna kućica iznad plaže. Skromno, nema što! Ali zaista je predivno. Preporuka velika k`o kuća ako volite ovaj tip odmora i ako ne tražite velike kampove s hrpom animacije za djecu. 

 

Leave a Reply