Mala kuća – pronašli smo mali raj u Gorskom kotaru

Učinite mi uslugu. Zatvorite oči. I zamislite. Večer. Tamo negdje okolo sedam, osam sati. Kiša pada sve jače. Temperatura zraka pleše oko petice. Sjaje lampice. A nas dvoje u vrućoj vodi vanjskog jacuzzija. U rukama nam muškat koji smo ono jednom naručili s Lanzarota. I kisnemo. I ne mogu vam opisati koliko se dobro snašla kiša tamo u Velikim Dragama. Ne znam je li do njenih kapi, lampica, muškata ili svega zajedno, ali materemi, zaljubismo se opet. Tamo. U Maloj kući.

Jutro nas je pak, dočekalo u bijelom.

Gdje?

Mala kuća nalazi se u blizini Brod Moravica, u mjestu Velike Drage. Od Rijeke i Zagreba udaljena je oko sat i pol vremena, a do Delnica i Vrbovskog trebat će vam tridesetak minuta.

Živi ovdje svega 18 stanovnika. U malom selu s crkvicom. Čuje se tišina.

Zašto Mala kuća?

Bože pitanja. Pa zato jer je najslađa. Jer su vlasnici Maša i Sanjin divote od ljudi koji su sve ovo sami napravili. Jer su nas dočekali domaći kolači i domaći krumpir. Jer je boravak ovdje toliko ugodan. Jer je sve nekako starinsko. A novo. I ono najvažnije – energije su nam se poklopile.

Kome je namijenjena?

Mala kuća može primiti do četvero gostiju. Iako, po meni je idealna za dvoje odraslih, plus jedno/dvoje djece. Mi smo ovaj put poveli nonu i bili smo na knap u kombinaciji troje odraslih i jedna jedanaestogodišnjakinja. Na raspolaganju vam je spavaća soba sa zaista velikim krevetom, kupaonica, mali dnevni boravak koji se po potrebi pretvara u drugu spavaću sobu i kuhinja s blagovaonicom.

Ono što nam je posebno važno kod ove vrste smještaja je opremljenost – a Mala kuća ima baš sve za normalno funkcioniranje. Sol, šećer, ulje, ocat, kakao, kava, toster, kuhalo za vodu, pećnica… fen, šamponi, tamponi… ma sve.

I da, grijanje je na drva. Toplo je, pucketa i miriše. Na sreću.

Vanjski jacuzzi

Ipak, razlog zbog kojeg mi je zavrtila glavom, nalazi se vani. Mali jacuzzi ispod lampica. Voda se također grije na drva, a sve vas dočeka spremno, zagrijano i savršeno.

Kada?

Mala kuća će vas usrećiti u svako doba godine. Sigurna sam. Snježni pokrivač naravno nosi svoje i zaista, slike u kojima smo imali priliku uživati su bile nadrealno lijepe. Vjerujem da je u proljeće, kada zazeleni pravo za dušu. Kad se jesen zaigra, boje sigurno ne ostaju dužne. A ljeti se u Velikim Dragama diše. Ne na škrge. Punim plućima. Dobar nam je taj Gorski Kotar.

Dodatni sadržaji?

Ispred Male kuće imate osiguran parking. Na raspolaganju su vam dvije bicikle za odrasle, romobil za klince, sanjke… a tu je i drvena ljuljačka.

Što raditi u blizini?

Pozicija je zapravo idealna. Nalazite se u malom selu. Oko vas samo mir. A kada se zaželite akcije, na udaljenosti od oko 30 minuta imate Vrbovsko, Kanjon Kamačnik, Severin na Kupi, Delnice, Skrad i Vražji prolaz

U zimskim mjesecima, najbliže sanjkalište je Kupjak, udaljeno svega petanestak minuta.

Ako tražite posebno iskustvo, uvijek se možete javiti najpoznatijoj gorskoj lisici Lynx&Fox!

Mala kućo. Draga si nam.

INFO:

MALA KUĆA

FB i IG

Ako smo vam ikada pomogli u organizaciji puta… ili smo vas uspjeli inspirirati, KUPITE NAM VINO da nazdravimo!

Leave a Reply

%d bloggers like this: