Park znanosti – kada je znanost zabava

Nismo tip obitelji koji bira destinaciju po tome ima li sadržaja za djecu. Nikad nisam razumjela što zapravo znači destinacija za djecu. 😀 Kada obilazimo gradove, zemlje, ne posjećujemo nužno sve što se nudi za našu mladu gospođicu. Odabiremo samo ono što nam se čini najzanimljivije. A nekad, često, ni to. U Zagorju je od dječjih aktivnosti, u prvom redu, pod must bio Park znanosti.

Odlično je to osmišljena priča za klince svih generacija (mada, mislim da se najbolje zabave oni od nekih pet, šest godina na više). Roditelji će ovdje također pronaći zabavu. Znanje također. Pogotovo oni koji štekaju s razumijevanjem nekih osnova fizike i tome sličnih veselja.

 Sadržaj čine eksponati, od kojih svaki pokazuje i dokazuje zanimljive pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije.

Na otvorenom će vas prostoru dočekati tridesetak eksponata koji sviraju, buče, vrte se… svaki na praktičan način pokazuje i dokazuje neku pojavu, a djetetu se pruža mogućnost da samo dođe do zaključka.

Kako prošetati Sunčevim sustavom u samo sat vremena? Je li moguće razgovarati šaptom na 30 metara? Kako odsvirati himnu Europe – u hodu? … samo su neka od pitanja na koja će sve dobne skupine u igri, na zabavan način pronaći odgovore uz pomoć izvedenih eksponata, koje je potrebno pokretati, svirati, mjeriti, osluškivati. – Luka Veverec, autor projekta

Informacije za posjetitelje:

  • radno vrijeme parka se mijenja ovisno o mjesecu. Trenutno je otvoren samo vikendom, a sezona za ovu godinu završava 29.11.
  • Park je moguće posjetiti individualno, za što nije potrebna najava. Pored svakog eksponata nalazi se informativna tabela
  • Ako se odlučite za vođenu ture, morate znati da se održava u određenim terminima i potrebna je rezervacija na info@parkznanosti.com
  • cijena ulaznica: djeca, studenti, umirovljenici       25 kn
    odrasli                                                                   35 kn
    obiteljska (za 4 osobe)                                         100 kn
    vođena tura (po osobi)                                          45 kn

Više informacija pronađite klikom na SLUŽBENU STRANICU.

Mi smo uživali. Ako se nađete u Zagorju, nemojte propustiti…

Da ja ne tipkam previše, donosimo video u kojem vas kroz Park znanosti vodi Lara 🙂

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: