U potrazi za dinosaurima – Dinopark Funtana

– Idemo mama na sve! Želim i u ovaj bus, i na brod i u sve ovo dječje. Leći ćemo u jaja, jahati dinosaure i skakati na trampolinu.

– Oh, well… bit će ovo “divan” dan na plus 30 i nešto, prvo je što sam pomislila dok smo u nešto proširenoj varijanti ulazili u Dinopark Funtana. Što je najbolje – dan je bio upravo takav. Divan!

Ako zanemarimo knedlu u grlu dok se onaj ludi gusarski brod njihao na mrvu prevelikoj visini za moje kukavičke pojmove. Jer morali smo sjesti na zadnju klupu koja ide najviše. Morali smo.

Ako dolazite sa strašljivijim djetetom, sjednite negdje po sredini, ne kao i mi na zadnju klupu. Dijete nam je strašljivo. Ja također. 😀

Kada doći?

Najbolje odmah po otvaranju, u 10 sati. Iako je trenutno prilično vruće, veliki dio Dinoparka smješten je u prirodnom hladu, tako da se da izdržati žega. Vikendom je više ljudi. Park je otvoren do 18 sati pa zaboravite na ideju da ćete doći kada sunce padne.

Ulaznice

Ulaznice možete kupiti na samom ulazu u park. Cijena je 180 kn za odrasle, 160 kn za djecu do 14 godina.

Od 15 d 18 sati traje happy hour pa su cijene nešto niže: 160 kn za odrasle, 140 kn za djecu.

Ako ste pak mlađi od 14 godina, u mjesecu u kojem vam je rođendan, također ulazite besplatno. Sretan rođendan, you lucky bastards!

Atrakcije

Kada jednom platite ulaznicu, gotovo sve unutar parka vam je uključeno. Dinosauri su interaktivni – pritiskom na dugme ih pokrećete, a na isti način pokrećete i zaustavljate vožnje.

Doplata ide za novost u parku – vožnju na Flying devil iliti letećem đavlu. Riječ je o klasičnoj vožnji na sajli, poput žičare koja će vas dovesti iznad centralne arene i natrag. Ovo mi je više za odrasle i stariju djecu.

Ukoliko želite pucati iz puške, paintball streljivo ćete također morati doplatiti. Sve ostalo je već uključeno u kartu.

Flying devil – najnovija atrakcija u Dinoparku

Za koji uzrast je Dinopark?

Mi smo bili s djecom od 6 i 10 godina. Uživali su oboje. Cijela je priča lijepo osmišljena. Kako se ono kaže – ima za svakoga po nešto. Subjektivan dojam je da je ipak više namijenjeno mlađim kikićima nego teenagerima, jel. Mada, ni meni s 40 godina u dupetu nije bilo dosadno. Posebno na prokletom brodu. 😀 Ako vam dijete voli dinosaure, onda je ovo nezaobilazno, ali i ako nije preveliki fan, bit će mu dobro.

U Dinoparku s kolicima?

Može se. Put vas vodi po drvenim puteljcima, ljudi komotno prolaze s kolicima. Prema mojoj procjeni, jedini diskutabilni dio je viseći most na kojem se slikaš za Instagram. 😀 Moguće je i tamo pretpostavljam, ali morate znati da se mrda i trese i da kolica tu nisu najsretnije rješenje.

Zmije i predstava

Predstava se održava u areni, nekoliko puta tijekom dana. Ako želite pogledati, a trebali bi, nacrtajte se tamo u 11, 12, 13, 14 ili 16 sati. Unutra je taman da se malo maknete s vrućine. Trenutno su obavezne maske. Do kada, ne zna se.

Ako pak želite pomaziti zmiju, “reptil expo” je na redu u 11.30, 12.30, 14.30 i 16.30, pa planirajte vrijeme.

* Ovo je vrijedilo za sezonu 2021. Za ovu godinu provjerite točno vrijeme održavanja predstava na licu mjesta

Iće i piće

Kafića u hladu imate na svakom kutku. Okruženi su trampolinima, pješčanicima, toboganima… drugim riječima – tu su za roditelje dok se djeca zabavljaju :D.

Ako ogladnite, a hoćete jer posjet Dinoparku traje barem tri sata, na nekoliko mjesta imate gdje pojesti. Uglavnom je riječ o BBQ mesu (ćevapi i ostalo veselje). U prostoru arene – tamo gdje se održava predstava, možete naručiti hamburgere, chicken nuggetse i slično…

Pored jednog od kafića, na igralištu smo pronašli dugu 🙂

Pojesti možete i preko puta Dinoparka…

E, da – kartice ne primaju. Znači, samo keš. Ukoliko, kao i mi dođete bez gotovine, razveselit će vas bankomat odmah pred ulazom u park.

Sliku hrane nemam. Nisam ti ja food blogger 😀

Opći dojam – odlično! Bez obzira na vrućinu, dobro smo se zabavili, navrištali, najeli, provozali, poslikali, a na kraju, osvježenje smo potražili na obližnjoj plaži.

Djeca su na putu za doma zaspala u roku od par minuta. Ajd reci… Što ti više treba u životu. 😀

Dinosauri su prikazani u pravoj veličini
Paukovi su nešto veći u Dinoparku nego u stvarnosti 😀
Ima dosta vožnji za one najmlađe…
Lari je ovaj bus najdraža atrakcija…

Osim dinosaura djeca mogu jahati i na poniju. Naša nisu pokazala volju, srećom, jer se čekao red…

Dinopark Funtana, hvala na gostoprimstvu! Uživali smo! A sada idemo podijeliti nekoliko obiteljskih ulaznica 😉

Više informacija o parku pronađite na SLUŽBENOJ STRANICI i na FACEBOOK profilu.

One Reply to “U potrazi za dinosaurima – Dinopark Funtana”

  1. mi smo bili poslije Uskrsa, taman kad se otvorio, i klinci su bili oduševljeni (1.5gcurica i 3.5g dečkić, ona je htjela sve dugmiće stiskati da se dinosauri pokrenu 🙂 ), meni se najviše svidio viseći most, tad još nije bilo ove sajle, idemo opet za koju godinu da možemo na sve vožnje s djecom:)

Leave a Reply