Što su nas naučila putovanja u 2020. godini?

Globalno gledano, ova je godina bila jedno veliko govno. Osobno pak, za nas je bila dobra. Financijski, obiteljski, pa čak i putno. Nisu to bila daleka skitanja, ali i ova bliža su zauzela dobar komadić u mapi sjećanja.

 

  1. EGIPAT

2020. je krenula obećavajuće. Povratak u Egipat nakon punih deset godina. Ovaj put, ostvario se san. Stati pred Abu Simbel. Toliko maleni pred njim, toliko velikim. Savršenim.

Zemlja s toliko povijesti. Zemlja s morem u kojem je toliko lako izgubiti glavu od ljepote.

Egipat – tamo gdje sve počinje

 

2. LIKA

Nakon dva mjeseca koja smo proveli zatvoreni, ukidanje zloglasnih propusnica dočekali smo kao da smo pušteni s lanca. Prvi izlet bio je onaj u Liku. Tako blizu, a ostavlja bez riječi. Gacka nas je osvojila, a Kamp Velebit sa svojim Crobbitonom toliko je lako postao naše mjesto.

Od Gacke do Crobbitona

3. S GRGOM PO SLOVENIJI

Na našoj je bucket listi puno toga. A ove smo godine, osim kod Abu Simbela, kvačicu stavili pored road tripa s retro kamperom. Suradnja s Balkan campers veselom ekipom dovela nas je do Grge, pravog šarmantnog lika stvorenog za avanturu. Stvorenog za nas. Grga, srećo, nikada te nećemo zaboraviti.

S Grgom po Sloveniji

4. #putujemohrvatskom powered by Adria P.A.

Iako je ovo trebala biti godina u kojoj smo naumili ostvariti “projekt” Kruzovi na kruzeru, sasvim neplanirano, dogodilo se nešto drugo. Hrvatskom smo putovali u Renault i Dacia ljepotanima, uz podršku najdraže nam auto kuće – Adria P.A. Hvala im na svemu. Teško je riječima opisati koliko nam je značilo njihovo povjerenje. Koliko su sati na cesti bili lakši.

 

5. MOTOVUN

Početkom ljeta pozvani smo u Hotel Kaštel Motovun. Trebao je to biti seksi vikend. Mala je išla s nama. Jer hotel ima bazen. Kako se ono kaže, više sreće drugi put :D. Ali kada malo razmislim, di ćeš veće sreće od ovog vikenda… uostalom najbolji planovi nikada ne idu po planu 🙂

Kao bonus i apsolutno otkriće, izdvojio se Oprtalj. Jedno od najslađih mjesta u Istri.

Motovun i Oprtalj – seksi vikend gone wrong

 

6. BARANJA

Ponavljam k`o papiga, znam. Ali da sam cvijet, bila bih suncokret. U Baranji. Bokte. Kakav kraj. Ljudi. Priroda. Vino. Pravi bombončić na kraju Hrvatske. Po prvi put smo potegnuli do tamo. Zavoljeli tetu Nadu iz seoskog domaćinstva Ivica i Marica. Vozili bicikle kroz ravnicu. Pozdravljali sunce nad Dunavom. Letjeli kroz suncokrete. I sve to, po prvi put.

 

Doručak u Ivici i Marici

Baranja – ljubav na istoku

 

7. VIS

Vis je naša putnička konstanta. Naša luka na našem moru. Obišli smo ga više i bolje nego ikad prije. Skakali u more u crvenim haljinama. Pronašli nove perspektive. Nova sretna mjesta. Za neka je trebalo malo više truda, ali kako to inače biva – isplatilo se.

Što vidjeti na Visu – kratki vodič po otoku

 

8. ZAGORJE

Zagorje nam je još jednom pokazalo da nije toliko loše zapeti u Hrvatskoj. Zemlja nam je bogata i raznolika. Prelijepa. Ne smijemo nikada zaboraviti koliko smo sretni jer smo tu gdje jesmo. Posjetili smo Tita, učili o znanosti, švrljali dvorcima, gubili se u kukuruzu…

Vikend u Zagorju – dvorci, Tito, kukuruz i znanost

8. KAMAČNIK

Skočili smo i tu, iza ugla. Do Vrbovskog i kanjona Kamačnik. Udahnuti prirodu. S našim putničkim prijateljima. Volimo pojest, još više popit, djeca su nam anđeli. Imamo sve što čovjeku treba :D.

Anđeli 😀

Jesen u Kamačniku

9. ŠIBENIK

Ovaj je vikend došao spontano. On je morao u Šibenik poslovno, a ja sam se uvalila. Dio smo proveli zajedno, dio sam novim gradom lutala sama. Godilo mi je. I samoća i Šibenik.

Šibenik je tako ostao posljednja ovogodišnja stanica. Upisao se tiho u riznicu najljepših trenutaka. Zauzeo visoko mjesto na listi najljepših gradova. Bio je trešnjica na šlagu naše #putujemohrvatskom avanture.

Šibenik u danipo`

I za kraj, tradicionalno, želje i pozdravi…

 

Ova nas je godina izula iz cipela na različite načine. Pokazala je svu krhkost. Nas. I cijeloga svijeta. Naučila nas je da cijenimo što imamo. Da ne ostavljamo za sutra. Da se živi danas. I upravo to vam želimo. Ne odgađajte, ne propuštajte. Ako želite, osjećate da je pravo – to je to. Sada, Ne sutra. Ne drugi mjesec. Ne kad bude bolja situacija. Ako srce poskoči, to je to. Sada.

Želimo vam da ostvarite bar jedan san. Da stavite kvačicu tamo gdje najviše želite. Da doživite nešto po prvi puta. Da pronađete nove perspektive, neka svoja mjesta. Ali da imate i sigurnu luku. Treba vam i malo avanture, zrno planova koji ne idu po planu…

Želimo vam da se okružite prirodom i prijateljima. Ali i da uživate u samoći. Važno je znati biti sam. Probajte, možda se iznenadite koliko ste zapravo dobro društvo 😉

Pred nama je novih 365 dana. Novi krug. I prvi put nemam pojma. Ne znam što očekivati. I moram priznati, malo se bojim ove 2021. Ali obući ću crvenu haljinu. Raspustiti kosu. I skočiti. Pa kud puklo.

Sretno ljudi!

#crknikorono

 

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: